IBM 000-197 contains a powerful new testing engine that allows you to focus on individual topic areas or take complete, timed exams from IBM 000-197.The assessment engine also tracks your performance and presents feedback on a module-by-module basis, providing question-by-question IBM 000-197 to the text and laying out a complete study plan for review.IBM 000-197 also includes a wealth of hands-on practice exercises and a copy of the IBM 000-197 network simulation software that allows you to practice your IBM 000-197 hands-on skills in a virtual lab environment.The IBM 000-197 supporting website keeps you fully informed of any exam changes

QUESTION: 1 Which of the following advantages is provided by the RIO-2 I/O drawer interface technology?
A. It doubles the I/O throughput by incorporating additional PCI slots
B. It doubles the memory capability by incorporating additional memory books into the MCM
C. It doubles the connection speed for the I/O drawers by increasing loop operating speeds
D. It doubles the connection speed for the memory subsystem by increasing memory access speeds
Answer: C
QUESTION: 2
When powering on a POWER4 LPAR system from the HMC, the “System Profile Mode”
menu option displayed is grayed out and is not available. What is the most likely
explanation?

A. No SMP mode partition was created
B. The System Profile option was not installed on the HMC
C. No System Profile was created
D. The wrong partition was selected when starting the partitioned system

Answer: C
QUESTION: 3 A system administrator wants to move the media drawer CD-ROM on a p670 dynamically between two active partitions using the HMC. What steps are required to perform this task?
A. 1) From HMC select Dynamic Reconfiguration window, click move 2) Select group U1.1.9-P1-I5 for CD-ROM 3) Select to and from in Dynamic Reconfiguration, click move
B. 1) From HMC select Dynamic Reconfiguration window, click move 2) Select group U1.18-P1-I10 for CD-ROM 3) Select to and from in Dynamic Reconfiguration, click move C. 1) From HMC select Dynamic Reconfiguration window, click move 2) Select group 128 for CD-ROM location 3) Select to and from in Dynamic Reconfiguration, click move

D. 1) From HMC select Dynamic Reconfiguration window, click move 2) Select group 128 slot 5 for the CD-ROM location 3) Select to and from in Dynamic Reconfiguration, click move

Answer: B
QUESTION: 4
The p690 supports a maximum of how many partitions?

A. 8
B. 16
C. 24
D. 32
Answer: D
QUESTION: 5
Which of the following is true when deleting p690 partitions?

A. All of the profiles must be removed from a partition before it can be deleted.
B. The partition must be active before it can be deleted.
C. The partition must not be active for it to be deleted.
D. All but the default profiles must be removed from a partition before it can be deleted.

Answer: C
QUESTION: 6 On the p690, what is the maximum number of partitions that can boot from a single I/O drawer using internal SCSI disks?
A. 1
B. 4
C. 8
D. 16
Answer: B
QUESTION: 7 A company wants to partition a newly purchased p690 system. The system has AIX 5.1 with 16 CPUs, 32GB of memory and two I/O drawers. What is the maximum number of partitions that can be configured with greater than 16GB memory?
A. 0
B. 1
C. 2

D. 3
Answer: A
QUESTION: 8 Which capability is made available by Capacity Upgrade on Demand (CUoD) installed in a POWER4 environment?
A. To enable additional I/O
B. To enable additional disk
C. To enable additional processors
D. To enable additional RIO-2 drawers

Answer: C
QUESTION: 9 A customer has an 8-way POWER4 p650 system. They have one partition running AIX 5.2, two partitions running AIX 5.1, and one partition running Linux. What is the procedure to move processors between partitions?

A. Create new profiles on the HMC for the partitions to be moved. The new profiles will be dynamically activated.
B. Create new profiles on the HMC for the partitions to be moved. Shut down both currently active profiles. Manually select and activate the new profiles.
C. Use the graphical user interface or command-line function of the HMC to dynamically move the resources from any of the partitions to the AIX 5.2 partition.
D. Use the graphical user interface or command-line function of the HMC to dynamically move the resources from one of the AIX 5.1 partitions to the AIX 5.2 partition.

Answer: B
QUESTION: 10 A customer is interested in a p650 with two LPARs and would like to share the media devices. They do not have enough space available for an additional I/O drawer. Which of the following is the recommended configuration?
A. Configure the system with two independent pairs of hot-swappable drives in two 4- pack SCSI backplanes using two SCSI adapters.
B. Configure the system two independent pairs of hot-swappable drives with the optional split 4-pack SCSI backplane using two SCSI adapters.
C. Configure the system with two independent pairs of hot-swappable drives in two 4-pack SCSI backplanes using the integrated SCSI card and the external SCSI port.
D. Configure the system with two independent pairs of hot-swappable drives with the optional split 4-pack SCSI backplane using the integrated SCSI card and the external SCSI port.

Answer: B